Translate

niedziela, 22 listopada 2015

Kanie opiekane i marynowane.



Piękną kanie mąż przyniósł mi i tak pomyślałam że zrobienie z niego kotleta nie będzie satysfakcjonujące.To takie oczywiste kania+jajko i bułka =kotlet ale tym razem wyszło inaczej,pyszniej.
Zalewe która zrobiłam można użyć do marynowane różnych grzybów oraz ryby.

Składniki na ok kilogram kaniowych kapeluszy

Panierka:
4-5 jajek
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia

Zalewa:
1 szklanka octu 10%
5 szklanek wody
2 łyżki soli
2 szklanka cukru
3 liście laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
Łyżka zielonego pieprzu

Kanie Panierujemy, smażymy i odkładamy na ręcznik papierowy.
Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy.
Jeśli kapelusze są duże to dzielimy na kawałki,wkładamy do słoików i zalewamy gorącą zalewą.
Słoiki zakręcamy odwracamy dnem do góry i czekamy aż wystygną.Przekładamy do lodówki i po 2 dniach mamy pyszne kanie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz