Translate

niedziela, 29 listopada 2015

Ciasteczka korzenne.


Pyszne ciasteczka robiłam juz kilka razy są chrupiące ale nie twarde!!Najlepiej smakują z czekolada wtedy lekko nawilgną  super naprawdę warto upiec.

300 g mąki,
1 łyżeczka sody,
120 g cukru najlepiej brązowego
szczypta soli,
pół opakowania przyprawy do piernika,
1 jajko,
200 g zimnego masła

Wszystkie składniki zagniatam.Wstawiam do lodówki na pół godziny.
Blachy wykładamy papierem do pieczenia.
Ciasto walkuje na grubość około pół centymetra.
Wykrawam foremkami,układam na blasze i pieke przez 12-15 minut w 170 stopniach .

Gdy ciastka się upieką i wystudzą wystarczy rozpuścić w kompieli wodnej jedną mleczna czekoladę.
Posmarować nią ciasteczka i ozdobić według uznania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz