Translate

czwartek, 8 października 2015

Chipsy z jabłka!



Lubicie???My bardzo są słodkie, kwaskowate pysznie chrupiące i delikatnie cynamonowe.Oczywiście łatwiej kupić(szybciej)ale smakiem nie dorównują tym zrobionym w domu.Nie można się od nich oderwać!!Gorąco polecam mój przepis.

Na dwie duże blachy potrzebne są 4 jabłka dość sporej wielkości.
Jabłka myjemy, oszuszamy ręcznikiem papierowym oraz pozbawiamy gniazd nasiennych(skórkę zostawiamy).
Jabłuszka kroimy w cieniutkie plasterki i kładziemy na pergaminie jeden obok drugiego.Jeśli ktoś lubi delikatnie oprószyć cynamonem.
Suszymy 4 godziny w 75-80 stopniach w piekarniku z termoobiegiem.Drzwiczki lekko powinny być uchylone aby wilgoc mogła uciekać.

2 komentarze: