Translate

sobota, 4 lipca 2015

Szarlotka na biszkopcie z lukrem.












Ciasto:
4 jaka,
1 1/2 szklanki mąki pszennej,
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,
szklanka cukru,
cukier waniliowy,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
kostka masła rozpuszczone

2 słoiki jabłek (mus lub kawałki)
1 1/2 szklanki kaszy manna,
pół szklanki cukru

Lukier:
pół szklanki cukru pudru,
łyżka soku z cytryny



Masło rozpuścić i wstydzić. Całe jajka ubić z cukrem,następnie przesiać mąki i proszek do pieczenia.Wlewać powoli masło.
Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarowa masłem i wysyłać bułką tartą.
Połowę ciasta wylać do formy i piec w 180 stopniach do zezłocenią.
Jabłka wymieszać z kaszą i cukrem.
Wyłożyć na podpieczone ciasto i wylać resztę ciasta.Piec kolejne 40minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz