Translate

sobota, 18 lipca 2015

Kokosowy sernik na spodzie z ciasteczek.




Spód ciasta :
360 g ciastek lub herbatnikow
50 g roztopionego masła

Masa serowa:
1 kg sera z wiaderka
4 jajka,
150g cukru pudru
sok z połowy cytryny
100g zmielonych wiórów kokosowych
200 ml śmietany 30%
opakowanie budynku waniliowego lub smietankowego

Polewa:
100g czekolady mlecznej
100 ml kremówki

Ciastka gnieciemy na pył i łączymy je z roztopionym masłem.
Dno formy 26 cm wykładamy pergaminem boki smarujemy masłem.Wykładamy dno ciastkami wkładamy na 10 minut do zamrażarki a następnie na 10 minut do piekarnika 180 stopni.
Wyciągamy i studzimy.

Ser przekładamy do miski robota,miksujemy cały czas na średnich obrotach.Następnie dodajemy budyń w proszku-dokładnie miksujemy.Następnie po jednym jajku,cukier puder,zmielonych  kokos,kremówkę oraz sok z cytryny.

Masę wylewamy na przestudzone  ciastka i pieczemy w 170 stopniach przez 15 minut następnie zmniejszamy temperaturę do 120 i pieczemy kolejne 1,5 h.

Wyciągamy z pieca studzimy.

Śmietankę podgrzewany,zdejmujemy z ognia i dodajemy kawałki czekolady,mieszamy aż się rozpuszczą. Czekamy aż polewa  się przestudzi wtedy też trochę zgestnieje.Polewamy ciadto i posypujemy wiórkami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz