Na tej stronie znajdziecie sprawdzone przepisy z produktów dostępnych dla każdego które każdy samodzielnie zdoła wykonać.Są tu słodkie wypieki ktòre kocham jak i dania wytrawne. Smaczego :-)
Translate
niedziela, 22 listopada 2015
Kanie opiekane i marynowane.
Piękną kanie mąż przyniósł mi i tak pomyślałam że zrobienie z niego kotleta nie będzie satysfakcjonujące.To takie oczywiste kania+jajko i bułka =kotlet ale tym razem wyszło inaczej,pyszniej.
Zalewe która zrobiłam można użyć do marynowane różnych grzybów oraz ryby.
Składniki na ok kilogram kaniowych kapeluszy
Panierka:
4-5 jajek
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Zalewa:
1 szklanka octu 10%
5 szklanek wody
2 łyżki soli
2 szklanka cukru
3 liście laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
Łyżka zielonego pieprzu
Kanie Panierujemy, smażymy i odkładamy na ręcznik papierowy.
Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy.
Jeśli kapelusze są duże to dzielimy na kawałki,wkładamy do słoików i zalewamy gorącą zalewą.
Słoiki zakręcamy odwracamy dnem do góry i czekamy aż wystygną.Przekładamy do lodówki i po 2 dniach mamy pyszne kanie.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz